Aanpak

Een behandeling begint altijd met een gesprek: ik vraag u naar uw klacht en uw algehele gezondheid en de eventuele diagnose van uw behandelend arts. Dan volgt een lichamelijk onderzoek. Het bekijken van de tong en het voelen van de pols horen daar altijd bij. Meestal is al na enkele behandelingen een positief effect merkbaar. Na zes behandelingen volgt altijd een evaluatie.

Kosten en vergoeding

Tijdens het eerste consult wordt een uitgebreid gesprek gevoerd over uw klachten. Dit eerste consult duurt ca. 1 uur en kost € 90,-. Per vervolgbehandeling van 40 minuten betaalt u € 60,-
De meeste ziektenkostenverzekeraars (aanvullende verzekering) vergoeden deze kosten geheel of gedeeltelijk. Zie daarvoor uw verzekeringspolis.

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Soorten behandelingen

 • Acupunctuur
  • Acupunctuur is te gebruiken voor de bestrijding van veel verschillende klachten. Het is een belangrijk onderdeel van de eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeskunde. Acupunctuur verhoogt de weerstand tegen ziekten, vermindert pijnen en werkt diep in op de lichamelijke en geestelijke conditie van de patiënt.

   Bij een acupunctuur-behandeling worden naaldjes gezet in punten op het lichaam die met elkaar verbonden zijn door middel van energiebanen, ook wel meridianen genoemd. De acupuncturist gebruikt het meridiaansysteem om de balans in het lichaam te herstellen. Op deze wijze wordt de energie (Qi), gestimuleerd of geremd, afhankelijk van wat het lichaam nodig heeft. De naaldjes blijven 15 tot 30 minuten zitten. Omdat de naaldjes dun zijn, is het prikken niet of nauwelijks pijnlijk. Alleen het prikje door de huid is eventjes gevoelig.

 • Facial Rejuvenation (Cosmetische Acupunctuur)
  • Facial Rejuvenation is een vorm van acupunctuur die zich richt op het tegengaan van verouderingsverschijnselen in het gezicht, zoals rimpels, hangende oogleden, wallen onder de ogen, donkere kringen onder de ogen en onderkinnen, maar ook littekens en pigmentvlekken. Dit gebeurt door, volgens een bepaalde opbouw, kleine, dunne naaldjes aan te brengen op de schedel, het gezicht, de kin en de hals.

   Deze vorm van acupunctuur werd al gebruikt in de periode van het Chinese keizerrijk. Met name de laatste 10 jaar wordt het weer met succes toegepast. Vooral in de V.S., door het werk van Virginia Doran, is de methode erg populair door de uitstekende resultaten.

   Facial rejuvenation kent een aantal grote voordelen ten opzichte van cosmetische of plastische chirurgie en siliconen- en botoxinjecties. Operaties hebben natuurlijk een zeker risico en hoe kundig de ingrepen ook worden verricht, het grootste nadeel is vaak het verlies van het eigen karakter van het gezicht.

   De kosten per behandeling zijn € 150,-.

   N.B. Facial rejuvenation wordt door ziektenkostenverzekeraars niet vergoed.

 • Kruiden
  • Prachtige resultaten kunnen worden behaald met de combinatie van acupunctuur en de toepassing van medicinale kruiden. Tegenwoordig gebeurt dat ook steeds meer met behulp van Westerse kruiden, bekeken vanuit de Oosterse werkingsprincipes. Chinese kruiden worden al duizenden jaren toegepast om hun medicinale werking. De Chinese kruidentherapie maakt gebruik van het meest substantiële van de plantaardige en minerale bestanddelen. Ze komen voor in ruwe vorm, in poedervorm of in pillen. De kwaliteit van de kruiden en hun herkomst is gegarandeerd zuiver. Ze worden geleverd door de Natuurapotheek te Pijnacker.

 • Lasers
  • Tijdens mijn werk in de voormalige Sovjet Unie heb ik kennis gemaakt met de werking van laserstralen op acupunctuurpunten (in plaats van naaldjes). Sinds 1992 gebruik ik de laser dan ook bij sommige behandelingen. Laser heeft een aantal voordelen ten opzichte van acupunctuur met naalden. Bijvoorbeeld bij de behandeling van kinderen, om in het begin van een behandeling de hoeveelheid naalden te beperken en ook bij de behandeling van mensen met angst voor naalden. Deze methode is volkomen veilig.